Hol vannak már azok az idők, amikor a slamposság netovábbjának számított leggings-ben megjelenni az utcán? Igaz – az elmúlt időszak sport inspirálta darabjai sikkesebbek is, mint valaha!

Néhány szezonnal korábban kezdődött és azóta is a trónról letaszíthatatlanul hódít az athleisure trend, amely a sportos, lezser és kényelmes darabok utcai térhódítását jelenti. Ma már könnyedén felvehetünk rosszalló pillantások nélkül sportcipőt egy elegánsabb, élére vasalt nadrághoz is, viselhetünk egy testhezálló, alakunkat hangsúlyozó, streccses leggings-et, melegítőfelsőt, vagy sportmelltartót akár egy fehér inghez. Na de mi vezetett ezekhez a változásokhoz?

A válasz egyszerű: a kényelemre való igény, és az életmódunk változása. Nőként ma már szó sincs arról, hogy csak otthon, a konyhában és a háztartásban kellene helyt állnunk. Nem csak otthon tartjuk kézben a dolgokat, a gyerek(ek)et, a párunkat, hanem a másik kezünkkel karriert építünk, és az is lehet, hogy egy valóságos birodalmat irányítunk. Ehhez pedig kétségkívül kényelmesebb, lezser öltözékre van szükségünk. Míg néhány évtizeddel korábban a siker, a hatalom és a tekintély, a társadalomban betöltött státusz fontos jelzője volt az öltözék: minél elegánsabban jelent meg valaki, annál inkább „valakinek” tűnt. A menedzserek, vezetők uniformisává váltak a szigorúan szabott az öltönyök. A nyolcvanas évek power dressingje, a hangsúlyos válltömések a női egyenjogúságért vívott harc újabb fázisát hozták – viszont már nem kell úgy kinéznünk ahhoz, hogy sikert érjünk el, mint egy férfi. Megtehetjük ezt egy kényelmes pólóban is. Már az számít a megítélésünkben, mit tudunk, mennyire dolgozunk keményen és mit érünk el – nem az, hogy milyen imidzset igyekszünk sugallni a kiskosztümben a tárgyalóterem harcai során. Gondoljunk csak a techvilág milliárdosaira – garbót, pólót és farmert, sportcipőt viseltek, miközben a világ leggazdagabb és legbefolyásosabb embereivé váltak. A nők pedig általában még így is több fronton állnak helyet, a szaladó lakástól a játszótéren át a megbeszélésekig és a szerződéskötésekig – úgyhogy igazán nézze csak el mindenki, hogy ezt éppen miben tesszük!

A MissQ nő pedig pont ezt képviseli: nem fél feltűrni a blúza ujját azért, amit el akar érni, nem ijed meg a kihívásoktól. Nem bújik el a tömegben, de a hétköznapok kisebb-nagyobb csatái közepette is Nő. Amikor lezser, akkor is szexi. Egy kényelmes szabású, sportos darabnál is igényel egy kis csillogást, és lehet, hogy azt a lezser ruhát is éppen egy gyilkos tűsarkúval fogja felvenni. Ehhez pedg tökéletes eszköze a márka legújabb, őszi darabjai közül például a Frenni ruha – a szürke és a fekete változat is kiválóan kombinálható szinte bármivel! A lezser szabás maximális kényelmet, a kivillanó váll pedig épp egy kellő adag szexisséget biztosít. Nem nélkülöz izgalmas csavart a Kivi felső sem, amely pirosban, fehérben és feketében is elérhető. Elölről szende, MissQ felirattal és retró sportruházatot idéző hullámmintákkal, azonban a klasszikus T-shirt szabást egy íves szabásvonal teszi extrává elölről – hátulról pedig a lapockát láttatni engedő szabás és az áttetsző panelek. A dögös piros, elegáns fekete, vagy sportos hangulatú szürke Madison overáll határozottan azoknak készült, akik meg sem állnak egész nap, elengedhetetlen számukra a szabad mozgást lehetővé tevő szabás, de közben arról sem akarnak lemondani, hogy csinosak legyenek. A MissQ nő mottóját pedig tökéletesen tükrözi a fekete, fehér felirattal díszített, kapucnis Som ruha: Work hard, dream big – dolgozz keményen és merj nagyot álmodni! A ruhatáradat ehhez bízd ránk!