Karcsúbb alak, nagyobb mell, keskenyebb derék? Nem lehetetlen. A fodroknak szinte varázsereje van, ha az alakunk optikai alakításáról van szó.

Az öltözködés szuperfegyver és nincs az az alak, amiből egy pici rásegítéssel ne lehetne a maximumot kihozni. Egy-egy megfelelő hosszúságú és átgondolt szabásvonalban elhelyezett, optimális esésű fodor csodákra képes. Vagy a divattervezők valójában varázslók?

Haladjunk is fentről lefelé, hogy tetőtől-talpig a mestereiévé váljunk a fodroknak! Az új Miss Q kollekcióból egyik nagy kedvencünk a fekete Pille ruha: a testhezálló, elegáns darab különlegessége a többsoros, áttetsző fodor, amely az ejtett vállrésszel megspékelve érzékivé teszi a vállakat és dúsabbnak láttatja a kebleket – telitalálat például olyan hölgyeknek, akiket sportosabb alakkal áldottak meg. Az elegánsabb fekete színnél és a több soros fodroknál maradva a Frézia top kacér dekoltázsa senki figyelmét nem kerülheti el. A bőrhatású anyag és a lezser esésű fodrok pedig optikailag szintén a felsőrészre terelik a figyelmet – bátran válasszuk ezt abban az esetben is, ha éppen az alsó részről – a csípőről és a lábakról – szeretnénk elterelni a tekinteteket.

Amennyiben élénk színű darab mellett tesszük le a voksunkat, az máris figyelemfelkeltő – hát ha még a Jupiter szoknya korall vagy pink változatáról beszélünk! A derékmegoldás optikailag azonnal nyújtja a lábakat, az anyag esése és az aszimmetrikus szabás pedig egyszerre ér el végtelenül nőies és csábító, de mégis kislányosan bájos hatást. A garantált feltűnésért viseljük egy élénk garbóval, de akár egy fekete bodyval is – a szoknya színe és fazonja garantálja a sikeres belépőt. Egy másik nagy kedvencünk a kollekcióból a Gerbera, amiből elérhető miniruha és tunika is – viselhetünk tunikaként hűvösebb időben egy szűk szárú nadrággal, de akár a lábainkat megmutatva is. Az élénk, neon korall és pink életerőt ad majd nekünk a legnyirkosabb őszi időben is!  A T-shirt szabású darab különlegessége az a mesterien a szabásvonalba elhelyezett, aszimmetrikus fodor, ami egy izgalmas csavart ad megjelenésünknek – miközben határozottan nyújtja az alakunkat.

Ha pedig odavagyunk az állatmintákért (Miért is ne lennénk?), akkor kedvencünk lesz a kollekcióból a kígyómintás Sugár tunika, amely valóságos homokóra-alakot varázsol bárkinek: a szűk derékrésszel készült darab egy peplum-szerű fodorral, és egy hosszabb, asszimetrikus, szinte szoknyarésszel varázsol. A párducmintás Aylin szoknya szintén a nőies alak elérésének csodafegyvere: a magas derekú, térd felett végződő szoknya bárkinek jól áll, és az elöl futó, aszimmetrikus fodor játékosságot csempész az öltözékünkbe.

Az idei ősz egyik legerőteljesebb trendjeként megújult erővel visszatér a batikolt minta, amelyre kellene több bizonyíték, mint hogy a legnagyobb divatházak csillogó kifutóin is előkelő helyet kapott ez a szabadságot és a bohém életérzést ünneplő minta? A MissQ kollekciójában természetesen egy szuper szabású, alakot kiemelő, hosszított fazonú Lola blúz formájában jelent meg, amelyet – a Sugár tunikához hasonlóan – két látványos fodor díszít. Az ég és a víz kékje, valamint az ölelő földtónusok tökéletes összhangot alkotnak a blúz egyszerre decens és lezser szabásával. Az ingek és a blúzok igazi alapdarabok, szekrényünk elengedhetetlen részei, amelyekhez bármikor nyúlhatunk – már akkor miért ne tennénk ezt ilyen izgalmas és ízig-vérig modern formában?

 

Dobos Emese